Xpression Manager/link-PDF

Uit XpressionManager
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wanneer gebruikers binnen een PDF een link willen maken die doorlinkt naar een andere pdf, volg dan de onderstaande stappen.

PDF naar PDF linken

1. Maak een nieuw veld aan met het veldtype "text" en geef hier een omschrijving en "PDFFIELD" naam aan. De naam van "PDFFIELD" dient in hoofdletters genoteerd te worden zonder tussenliggende spaties met ervoor en ernaar 2 underscores. Een voorbeeld is: "__PDFURL__".

2. Maak een nieuw veld aan volgens stap 1 en geef deze bijvoorbeeld de naam: "__PDFLINKNAAM__". Voeg dit veld toe aan een samengesteld veld. Dit doe je door binnen een samengesteld veld te klikken op "snel items toevoegen" en hier de veldnaam en conditie te selecteren met de naam van het zojuist aangemaakte veld in stap 2. In ons geval "__PDFLINKNAAM__". Dit veld kan zowel tekst als een prefix zijn.

3. Nu er een samengesteld veld is kun je deze opmaakkenmerken meegeven aan de hand van het dropdownmenu "Eigenschap". Selecteer hierbinnen "Link (veldnaam van link)". en vul in het veld ernaast bij "waarde" je veldnaam in die je hebt aangemaakt in stap 1. In ons geval zal er staan: "__PDFURL__".

Je hebt nu een link gemaakt tussen de 2 velden "__PDFURL__ en "__PDFLINKNAAM__" binnen XM beheer. Wanneer deze velden aan de voorkant/frontside worden weergegeven kan de gebruiker zelf een naam invullen binnen het veld "__PDFLINKNAAM__" en kan de gebruiker zelf de locatie/URL van de PDF opgeven binnen het tekstveld "__PDFLINKNAAM__". Op deze manier zal de tekst of prefix binnen je PDF je doorlinken naar de opgegeven locatie/URL van een andere PDF.


Let op!

- De PDF link werkt pas wanneer de PDF is doorgezet/besteld is als drukbestand. Binnen het preview venster met de knop "inzien PDF" werkt de link nog niet.