Vertalingen

Uit XpressionManager
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Met de taalmodule is het mogelijk om de voorkant van uw klantomgeving weer te geven in een andere taal.

In het vertalingen scherm kunt u dan woorden/zinnen vertalen via de velden. Dynamische vertalingen biedt de mogelijkheid om aangemaakte velden en onderdelen in de menustructuur te vertalen, deze structuur is voor elke shop verschillend. Naast dat deze vertalingen bij de menuitems en artikelen zelf te vertalen zijn via het icoontje met het 'ballonntje', zijn ze ook in een totaaloverzicht terug te vinden onderaan bij "Vertalingen". Je vindt hier:

 • Printmedia
 • Mediatype
 • Mediaformaat
 • Categorie
 • Subcategorie - omschrijving
 • Subcategorie - uitleg
 • Optie
 • Suboptie

Een suboptie bijvoorbeeld kan natuurlijk ook individueel vertaald worden, maar met bovenstaande linkjes in dit scherm kunnen bijvoorbeeld ALLE subopties meteen vertaald worden. Dit scheelt weer qua tijd.

Wanneer u in een wijzigformulier dit icoon ziet: vertaal.jpg, kunt u hierop klikken om het veld te vertalen.

Standaard voorzien wij in een Engelse vertaling. Meerdere talen kunnen op verzoek worden toegevoegd. Deze dient u dan wel zelf te vullen.

Wanneer de taalmodule is geactiveerd, verschijnt op de inlogpagina van deze shop ook een keuze om een taal te kiezen (nadat bij de klant is gekozen: "Mag kiezen uit de volgende talen"). Dit in de vorm van vlaggetjes. Verschijnen deze vlaggetjes niet dan kan de onderstaande code binnen het stijlbeheer van de shop opgenomen worden onder "Extra HTML".

<div id="languageselect">
 <ul>
  <li>
   <a href="/main/switchlanguage/0">
    <img alt="Nederlands" title="Nederlands" src="/images/flags/nl.gif">
   </a>
  </li>
  <li>
   <a href="/main/switchlanguage/1">
    <img alt="Engels" title="Engels" src="/images/flags/gb.gif">
   </a>
  </li>
 </ul>
</div> 

U kunt via de Klantinstellingen aangeven wat de standaardtaal voor uw klant moet zijn. Dit kan ook op individueel gebruikersniveau via Gebruikersbeheer