SEO

Uit XpressionManager
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Wanneer je een publieke website maakt met XpressionManager, wil je ook graag dat deze goed gevonden wordt in Google. Daarvoor zijn drie zaken van belang.

Techniek

De technische structuur van de site moet doorzoekbaar zijn voor Google. Ondanks dat iedereen altijd wel wat aan te merken zal hebben, voldoet de algemene techniek van het systeem aan de eisen voor goede vindbaarheid.

Robots.txt

Met behulp van XpressionManager worden vooral zakelijke portals gebouwd. Deze wil je niet geindexeerd hebben in Google.
Dit wordt geregeld via een bestand wat robots.txt heet.
Wil je met een publieke shop starten,
vraag dan aan de helpdesk om hiervoor het bestand robots.txt aan te passen.

Content

Als je goed gevonden wilt worden is het belangrijk dat de woorden waarop je gevonden wilt worden op cruciale plaatsen op de site terugkomen.
Gebruik hierbij woorden die de zoeker ook zou gebruiken, dus niet 'boren', maar 'perforeren' en bijvoorbeeld geen 'vastgoed', maar 'kantoorruimte'

  • Gebruik zoekwoorden in de namen van de menu's en de artikelen. Deze worden overgenomen in de url van de pagina.
  • Vul de metadata, vooral de title en de description.
  • Gebruik de zoekwoorden in de beschrijvingen van de artikelen, zet ze ook in kopjes.

Landingspages

Sommige sitebouwers werken graag met speciale landingpages, die qua content volledige geoptimaliseerd zijn voor Google.

Wanneer je deze zelf wilt maken, kun je de html-pagina's zelf uploaden via Bestandupload in het beheer. Dus je upload alleen het .htm(l) bestand.
Deze zijn dan te benaderen via jouwsite.nl/data/mapnaam/denaamvanhetbestand.html. Deze link staat ook achter elk bestand ter informatie.
Zaken zoals afbeeldingen of CSS zijn ook te uploaden via databeheer (en naar toe te linken) of kunnen worden gehost op een eigen server.

Mocht je /data/mapnaam/ veranderd willen hebben in een geoptimaliseerd woord, kan dit via onze helpdesk geregeld worden.

Links

De positie van je site in de zoekresultaten wordt vooral ook bepaald door de hoeveelheid en kwaliteit van de links van andere sites naar jou site. Zorg dus voor links vanaf veel en grote sites naar jou site.