Maand factureren

Uit XpressionManager
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

U kunt vanuit XpressionManager ook een facturatie opzetten. Deze facturatie heeft een eigen factuurreeks(nummering.) Houd er dus rekening mee dat u dit niet zomaar naast uw bestaande boekhouding kunt opstarten. Meestal is het dan noodzakelijk om hiervoor een aparte boekhouding op te zetten of de facturen als nog in te boeken in de bestaande boekhouding.

"Maand factureren" werkt hetzelfde als "te factureren", echter kunt u hier over een bepaalde periode voor een klant/portal één verzamelfactuur maken.


1. Klik op "Maand facturen"

2. Kies klant/portal en begin- en eindperiode

3. Klik op "Toon historie"

4. U krijgt een overzicht van alle orders van de geselecteerde klant/portal met de status "verwerkt" en met een leverdatum binnen de gekozen periode

5. Klik op "Deze orders facturen" onderaan de pagina om een proeffactuur te maken

6. U heeft onderaan 3 keuzes:

- "Definitief"

- "Geen factuur aanmaken, alleen de orders de status "gefactureerd" geven"

- "Stuur factuur via e-mail"


Wanneer u voor de 3de optie "Factuur via e-mail" kiest, moet u extra informatie invullen voor de e-mail, zoals de tekst in de e-mail en het e-mailadres.

Op het moment dat u het vinkje "definitief" ook aanklikt, worden de statussen per order naar "Gefactureerd" gezet.


Layout factuur:
De layout wordt op vooraf gedefinieerd briefpapier (PDF) gemaakt. Om een facturatie m.b.v. een eigen layout/briefpapier op te zetten, kan de afdeling support u helpen. Stuur een PDF-bestand met daarin een opgemaakte KOP en VOET naar onze helpdesk. Zij zullen deze toevoegen. Hierna kunt u het testen en waar nodig laten aanpassen.