Klant kopieren

Uit XpressionManager
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

Om een klant in xpressionmanager volledig te kopiëren volg je de volgende stappen:

1. Klik op 'Bedrijven' en maak een nieuwe klant aan via de knop 'Nieuw bedrijf toevoegen'. Neem hierbij de instellingen over van de bestaande klant die je wilt kopiëren. Let met name op de e-mailadressen, stijlthema en eigen url, deze zouden nog wel eens kunnen verschillen van de bestaande klant.

Tip: log in onder <uwbedrijfsnaam>.xpressionmanager.nl en <uwbedrijfsnaam>.expressionmanager.nl, zodat je de bestaande en nieuwe klant naast elkaar kunt openen.


2. Klik op 'Menustructuur', kies de bestaande klant uit de dropdown 'Kopieer vanaf klant:' en klik op 'Kopieer'.


3. Klik op 'Organisatie definitie' en neem de Organisatieonderdelen over van de bestaande klant. Let hierbij ook op de velden in deze onderdelen.


4. Klik op 'Organisatie data' en neem de data over van de bestaande klant. Let op, dit geldt uiteraard niet voor de gebruikers, alleen voor bovenliggende niveaus.


5. Klik op 'Standaard teksten', selecteer de zojuist aangemaakte klant en neem de teksten van de bestaande klant over. Let er ook hier op dat met name e-mailadressen nog wel eens kunnen verschillen.

Tip: Zorg dat jullie bij de klant 'Algemeen' alle teksten goed zetten. De hier ingevulde teksten worden standaard getoond bij alle andere klanten, behalve als bij deze klant een andere tekst is ingevoerd. Dit bespaart jullie een hoop werk bij het kopiëren.