Domein doorverwijzen

Uit XpressionManager
Naar navigatie springen Naar zoeken springen
caption

Volg onderstaande stappen om een domein (bijvoorbeeld www.voorbeeld.nl) uit te laten komen op de XpressionManager omgeving:


 1. Pas via de 'DNS instellingen van het domein het "A record" voor XpressionManager aan naar 185.103.19.197, Voor XpressionFluid is het IP-adres 185.103.19.198.
  Als deze stap goed is uitgevoerd wordt op deze url nu de volgende tekst getoond: "Dit subdomein is gereserveerd voor een klant van XpressionManager"
  LET OP: Indien u een eigen server afneemt als klant dan heeft u een afwijkend IP adres, deze kunt u opvragen bij de helpdesk.

 2. Ga in XpressionManager naar de klantinstellingen (blauwe potloodje) en vul bij het veld "Eigen URL" de domeinnaam in. Meerdere domeinen kunnen met ; gescheiden worden.
  Voor een algemene url (niet gekoppeld aan een klant) sla je deze stap over.

 3. Laat ons via de helpdesk (helpdesk@xpressionmanager.nl) weten dat jullie deze domeinnaam willen gebruiken, wij voegen deze dan toe aan onze server.
  Let op, dit moet wel een (sub)domein zijn. Bijvoorbeeld www.voorbeeld.nl/webshop kan dus niet.

 4. Lever een SSL certificaat bij de helpdesk aan of vraag deze aan bij ons. Voor XpressionManager Reloaded is het gebruik van een SSL certificaat vereist icm een eigen URL.
  1. Geef aan helpdesk@xpressionlabs.nl door voor welke eigen url('s)je een SSL certificaat wilt aanvragen.
  2. Je ontvangt standaard op admin@(jouwdomeinnaam).nl een mail die bevestigd moet worden. Let op! Deze mail dient door jou of je klant te worden bevestigd.


Het bovenstaande vereist een herstart van onze configuratie en vindt daardoor plaats buiten werktijden.

Eigen url gebruiken binnen de licentie

 • URL's binnen je licentie dienen uniek te zijn per portal.
 • Aan de hand van de eigen url wordt er gekeken welke portal gekoppeld is en welke instellingen hier bij horen.
 • Zodra één url bij meerdere bedrijven ingevoerd wordt, kunnen er problemen ontstaan bij portal-specifieke instellingen. Denk hierbij o.a. aan; 'meer artikelen bestellen', 'voorraad' en tal van andere portal specifieke configuraties.


Prijzen
Prijzen zijn te vinden op: https://wiki.xpressionmanager.nl/index.php/SSL_Certificaat