Categorie:Artikelbeheer

Uit XpressionManager
Naar navigatie springen Naar zoeken springen

U kunt artikelen beheren en aanmaken binnen een menu-item. Zodra u op "Artikelen" klikt achter een menu-item, vindt u een overzicht van de artikelen onder een menu-item.
In dit venster zijn ook de artikelen toe te voegen, wijzigen en/of verwijderen.

Artikelbeheer opties

caption Toevoegen/wijzigen

caption Velden

caption Verwijderen

caption Staffel

caption Volgorde (wijzigen dmv slepen)

Onderstaande opties zichtbaar na "Toon geavanceerde functies" (link boven de iconen)

caption Scripts

caption Pagina's

caption Tabs

caption Afbeeldingen

Artikelen

Toevoegen/wijzigen

Informatie tabbladen wijzigen artikel

Voor uitgebreide informatie over de velden, zie het artikel: wijzig artikel.


Hieronder volgt een korte uitleg over hoe u een artikel aanmaakt. Er wordt in dit voorbeeld vanuit gegaan dat u weet hoe u een menustructuur opzet en de daarbij behorende type publicaties.

1. U logt in als beheerder en gaat naar de desbetreffende klant waar u het artikel wilt aanmaken.

2. Selecteer het menu en/of submenu waaronder het artikel moet komen te staan.

3. Klik op de knop "Nieuw artikel" en vul de benodigde velden in.

Nieuwartikel1.png

4. De velden die het belangrijkst zijn, hebben wij in dit voorbeeld geel gemarkeerd.

Nieuwartikel2.png

Omschrijving = een commerciële omschrijving/naam van het artikel
Afbeelding = als u dit veld leeg laat, zal het systeem een afbeelding laten zien van de pdf die wordt geüpload.

5. Hierna kunnen we de tab "PDF" selecteren en gaan we de PDF uploaden. Hier hoeft u alleen uw PDF-bestand te selecteren en te uploaden.

6. Klik op "opslaan" en de PDF wordt toegevoegd. Het systeem leest zelf de PDF in en haalt alle benodigde gegevens over de tekst en/of image kaders op.

7. Wanneer u nu op het icoon (velden Velden.jpg ) achter het zojuist aangemaakte artikel klikt, ziet u velden die in de PDF aanwezig zijn.

Velden

Hieronder volgt een korte uitleg over de belangrijkste opties bij het aanmaken of bewerken van velden.

Veldtypes

Wanneer u een nieuw veld aanmaakt of een bestaand veld bewerkt, dient u een veldtype te kiezen.

Veld Eigenschappen

Als u achter een veld klikt op het icoon "Eigenschappen" kunt u de veldeigenschappen instellen. Op deze pagina wordt uitgelegd welke eigenschappen u kunt instellen: Veld Eigenschappen

Veld bewerken=

U kunt een bestaand veld bewerken door op het "Bewerken" icoon achter het betreffende veld te klikken. Hier kunt u onder andere via het tabblad "Algemeen" de veldnaam aanpassen en een ander veldtype kiezen. Via het tabblad "Instellingen" kunt u verschillende opties aanvinken, waaronder het overnemen van een veld uit voorgaande pagina's. Deze optie kunt u bijvoorbeeld aanvinken wanneer u de titel van een brochure op alle pagina's wilt laten terugkomen.

Maken van (samengestelde) velden

De velden die u aanmaakt, moeten vaak samengestelde velden zijn. Hieronder wordt in een paar stappen uitgelegd hoe u een samengesteld veld maakt.

1. U gaat naar het artikel waar u dit wilt toepassen en klikt op het icoon "Velden".

2. U ziet nu de velden die al aanwezig zijn in het artikel.

3. Klik op "Snel velden toevoegen" om extra velden toe te voegen en selecteer de benodigde velden.

Samengesteldevelden1.png

Wij hebben onder "Snel velden toevoegen" de meest voorkomende velden alvast aangemaakt. Staat het veld er niet bij dat u wilt aanmaken, dan kunt u deze onderaan zelf aanmaken. Let op! dat een samengesteld veld altijd begint en eindigt met "__", oftewel 2x een underscore. Dit is belangrijk voor het systeem.

Nadat u de samengestelde velden hebt aangemaakt, moet u het artikel nog zo inrichten dat deze velden ook in de PDF geplaatst worden.

5. Selecteer het "samengestelde" velden icoon Samenstellen.jpg achter het veld waarin u zojuist aangemaakte velden wilt plaatsen.

6. Selecteer "Snel items toevoegen" en u komt in een venster waarin u aan de linkerkant de velden kunt selecteren.

7. In de keuzelijst (dropdown) kunt u het veld selecteren. Hierachter kunt u aangeven of u een pre- en/of postfix wilt.

Samengesteldevelden2.png

Belangrijk hierbij is de volgorde. U begint met het veld dat u als eerste geplaatst wilt hebben, daarna de volgende etc. Om ervoor te zorgen dat velden onder elkaar komen te staan, vult u bij "postfix" bijvoorbeeld "\n" zoals bovenin de pagina wordt aangegeven.

8. Wanneer u dit voor alle velden heeft gedaan, klikt u op "opslaan" en komt u terug in het scherm waarin alle velden van uw artikel zichtbaar zijn.

9. Selecteer nu het "aanpassen" icoon Aanpassen.jpg achter het veld waarin u samengestelde velden hebt geplaatst.

Omdat u nu een veld hebt voorzien van samengestelde velden, hoeft u dit veld als besteller niet meer in te vullen. Hiervoor moet dit veld aan de voorzijde onzichtbaar worden gemaakt. Ga naar "Veldtype" en selecteer het type "hiddenfield". Dit zorgt ervoor dat dit veld niet meer zichtbaar is.

U heeft nu een aantal velden gemaakt die samen in één tekstkader worden geplaatst. Uiteraard kunt u hierbij nog veel instellingen veranderen. Dit is echter de basisuitleg van een samengesteld veld.

Bewerken van velden in een samengesteld veld

Nadat u op het icoontje van de samenstelling heeft geklikt Samenstellen.jpg,
ziet u de samenstelling voor het veld (welke velden komen terug in het blok?).

caption


Door op het wijzig icoontje Aanpassen.jpg te klikken kunt de eigenschappen wijzigen voor het veld
Denk hierbij aan een de prefix en de postfix, wanneer het veld geplaatst moet worden (conditie) maar ook de lettertypes e.d.

caption


De eigenschappen zoals de kleur van de tekst e.d. kunt u ingeven onderaan op deze pagina.
In de eerste dropdown selecteert u de eigenschap, daarna kunt u in het tweede kolom de waarde ingeven
en in het laatste kolom geeft u aan waarvoor deze eigenschap moet beginnen.

caption


Het kan voorkomen dat de inhoud van deze regel niet geplaatst hoeft te worden wanneer deze bijvoorbeeld leeg is.
Hiervoor zijn per veld in het samengesteld veld condities in te geven.

caption
caption


condities

Hieronder een kort overzicht van deze condities:

Handeling Omschrijving
IFFILLED Indien het veld welke geselecteerd is in de dropdown een waarde bevat wordt deze regel compleet uitgevoerd (inclusief de eigenschappen).
IFFILLEDNOT Indien het veld welke geselecteerd is in de dropdown geen waarde bevat wordt deze regel compleet uitgevoerd (inclusief de eigenschappen).
IFFILLEDOR Indien één of meer van de velden welke geselecteerd zijn in de dropdowns een waarde bevat wordt deze regel compleet uitgevoerd (inclusief de eigenschappen).
IFFILLEDAND Indien alle velden welke geselecteerd zijn in de dropdowns een waarde bevatten wordt deze regel compleet uitgevoerd (inclusief de eigenschappen).

De waarde van het samengesteld veld wordt weggeschreven in de standaardwaarde.

@IFFILLED{__VOORNAAM__;\t__VOORNAAM__
}@IFFILLED{__ACHTERNAAM__;\t__ACHTERNAAM__
}@IFFILLED{__TELEFOON__;T.\t__TELEFOON__
}@IFFILLED{__EMAIL__;E.\t__EMAIL__}

Aangezien eventuele wijzigingen altijd leidend moeten zijn voor een samengesteld veld adviseren wij om een vinkje te plaatsten bij "veld niet opslaan" onder het tabblad "Koppelingen" bij het samengesteld veld.

Gekoppeld aan standaard optielijst

Indien bij veldtype gekozen is voor "optionlist", kan er specifiek voor dit veld een lijst met opties worden aangemaakt. U kunt ook in het hoofdmenu klikken op "Optielijstenbeheer" en daar een lijstje aanmaken. Dit standaardlijstje kan vervolgens hier worden gekozen.

Gekoppeld aan veld

Onder het tabblad "Koppelingen" kunt u een veld koppelen met gegevens uit de organisatiedata. Hiervoor kunt u bij "Gekoppeld aan veld" een keuze maken in het dropdown menu. Hiermee geeft u aan welke gegevens overgenomen moeten worden.

Zo kunt u het onder andere mogelijk maken dat wanneer de gebruiker inlogt, zijn of haar gegevens automatisch worden ingevuld. Denk hierbij aan een visitekaartje met bijvoorbeeld de naam of de adresgegevens van de betreffende vestiging. Ook kunt u hierbij aangeven dat u gegevens uit een database wilt koppelen wanneer u deze in de organisatiestructuur heeft aangemaakt.

Gekoppeldveld.png

U kunt uiteraard ook andere waarden automatisch laten inlopen, zoals een logo of kleurnummer. Het doel is dat u door data te koppelen minder verschillende templates krijgt.

Opgeslagen documenten

Bij velden van een artikel is het mogelijk om opgeslagen documenten te importeren, te exporteren en te verwijderen. Deze optie kunt u vinden bij het overzicht van de velden van het betreffende artikel, onderaan de overzichtspagina.

Om een document te importeren, moet u een tabgescheiden tekstbestand of Excel-sheet (.xls of .xlsx) uploaden, waarin de kolomnamen overeenkomen met de PDFFieldnames van de velden. De omschrijving van het opgeslagen document wordt altijd uit de eerste kolom gehaald. Hierop worden de kolommen gematched.

Voor het aanmaken van een nieuw document (als er nog geen opgeslagen varianten zijn) kan er een export gemaakt worden,
deze is dan leeg en te gebruiken als basisdocument.

Nadat de gegevens gevuld zijn in het Excel-bestand kan deze geïmporteerd worden:
Selecteer het bestand d.m.v. de bladerknop, selecteer de gebruiker waarbij deze zichtbaar moeten zijn en klik op "importeer".
Indien er iets fout gaat, kunt u de gebruiker selecteren en op "verwijder" klikken. LET OP: alle opgeslagen varianten bij het artikel worden verwijderd.

Verwijderen

Wanneer u voor de optie "verwijderen" kiest, wist u het veld. Dit kan niet ongedaan worden gemaakt.

Staffel

U kunt bij een artikel de prijs per staffel invullen. Denk hierbij aan de prijs v.a. 100 stuks en de prijs v.a. 1.000 stuks. Voor het instellen kunt u gebruik maken van de volgende kolommen.

Vanaf Productieprijs Afroepprijs Aantal vel Korting Prijsperduizend

Korting: Het kortingspercentage dat u in kunt vullen in de staffel heeft geen werking op de staffelprijs! Deze korting is bedoeld als korting over een stuksprijs. Zodoende kunt u een kortingstaffel maken die over een standaard stuksprijs gaat. Bijvoorbeeld een stuksprijs van € 10,- en een staffel van: 1% vanaf 10 stuks, 2% vanaf 30 stuks, etc.

Staffel meerdere leveranciers

Wanneer een artikel door meerder leveranciers kan worden geproduceerd, is het mogelijk om een prijsstaffel per leverancier te koppelen aan artikel. U maakt dan meerdere prijsstaffels aan bij één artikel. Vervolgens heeft de besteller in de winkelwagen de keuze tussen de verschillende leveranciers.

Er kan hierbij ook per artikel worden ingesteld tot of vanaf welk aantal welke leverancier naar voren moet komen. In dat geval kan de keuze dus niet meer in de winkelwagen worden gemaakt, maar wordt de juiste leveranciers automatisch gekoppeld aan de hand van het bestelde aantal van het artikel. Deze aantallen kunnen worden ingesteld door bij het artikel op "Wijzigen" te klikken en naar het tabblad "Logistiek" te gaan. Onder het kopje "Alternatieve producenten" kunt u vervolgens de aantallen met de bijbehorende leveranciers invullen.

Staffel

U kunt bij een artikel de prijs per staffel invullen. Denk hierbij aan de prijs v.a. 100 stuks en de prijs v.a. 1.000 stuks. Voor het instellen kunt u gebruik maken van de volgende kolommen.

Vanaf Productieprijs Afroepprijs Aantal vel Korting Prijsperduizend

Korting: Het kortingspercentage dat u in kunt vullen in de staffel heeft geen werking op de staffelprijs! Deze korting is bedoeld als korting over een stuksprijs. Zodoende kunt u een kortingstaffel maken die over een standaard stuksprijs gaat. Bijvoorbeeld een stuksprijs van € 10,- en een staffel van: 1% vanaf 10 stuks, 2% vanaf 30 stuks, etc.

Staffel meerdere leveranciers

Wanneer een artikel door meerder leveranciers kan worden geproduceerd, is het mogelijk om een prijsstaffel per leverancier te koppelen aan artikel. U maakt dan meerdere prijsstaffels aan bij één artikel. Vervolgens heeft de besteller in de winkelwagen de keuze tussen de verschillende leveranciers.

Er kan hierbij ook per artikel worden ingesteld tot of vanaf welk aantal welke leverancier naar voren moet komen. In dat geval kan de keuze dus niet meer in de winkelwagen worden gemaakt, maar wordt de juiste leveranciers automatisch gekoppeld aan de hand van het bestelde aantal van het artikel. Deze aantallen kunnen worden ingesteld door bij het artikel op "Wijzigen" te klikken en naar het tabblad "Logistiek" te gaan. Onder het kopje "Alternatieve producenten" kunt u vervolgens de aantallen met de bijbehorende leveranciers invullen.

Werking staffels

Om uit te leggen hoe de staffels werken staat hier onder een voorbeeld van twee ingevulde staffels.
Hierbij wordt onderscheid gemaakt tussen een autoamtische en een handmatig gevulde staffel.

Handmatige gevulde staffel

Er kan gekozen worden voor staffels met en zonder interpolatie.
Bij het interpoleren wordt de tussenliggende prijs berekend.
Hier onder worden de verschillen daarvan getoond in een tabel met prijzen.
Voorbeeldstaffel.png

Prijzen
Aantal Zonder interpolatie Met interpolatie
1 € 25 € 25
10 € 250 € 46,48
50 € 1250 € 141,96
100 € 2500 € 261,31
200 € 500 € 500
250 € 625 € 593,75
500 € 1250 € 1.062,50
1000 € 2000 € 2000
2000 € 4000 € 4000

Automatische staffel

Onder de instellingen van een artikel kan ook automatisch een staffel ingericht worden.
Hierbij is de prijs perstuk, prijs per duizend extra en stapgrootte van belang onder de tab financieel.
Daarnaast dient onder de tab 'Logistiek' een maximale bestelhoeveelheid ingevuld te worden.
Een voorbeeld van een configuratie:
Config automatischestaffel.png

Dit resulteert in de volgende staffel:
Automatischestaffel.png

Uitleg:
De prijs per stuk is € 25,-
Daarnaast geldt een prijs van € 500,- per 1000 extra.
Dit aantal wordt verrekend in de staffelstappen.
€ 500 / 1000 = 0,50 extra per stuk.
Een aantal van 10 krijgt daarmee een prijs van € 30,-

Scripts

Gereserveerd veld voor gebruik door medewerkers van Xpression Manager.

Pagina's

Hiermee kunt u extra pagina's aan het artikel toevoegen.

Tabs

Wanneer u gebruik wenst te maken van tabs (bijvoorbeeld voor de verschillende pagina's) dan kunt u hier de tabbladen aanmaken.

Afbeeldingen

Hiermee kunt u extra productafbeeldingen aan uw product toevoegen.
Bijvoorbeeld: bij een visitekaartje kunt u een foto van een voorbeeldontwerp toevoegen.
Deze worden onder het voorbeeld getoond als thumb en kunnen aangeklikt worden voor lightbox preview.

Pagina’s in categorie "Artikelbeheer"

Deze categorie bevat de volgende 3 pagina’s, van in totaal 3.